Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Túrós-barackos alagút

2011.09.30. 22:27 :: Eleison Kyra

Túrós-barackos alagút

Hozzávalók:

Piskótához:
3 db tojás
3 ek. liszt
3 ek. cukor
½ cs sütőpor
1 csipet só

Túrókrémhez:
½ kg túró
3dl tejszín
1 cs zselatin fix
citromhéj ízlés szerint
cukor ízlés szerint
felezett őszibarackbefőtt

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből a csipet sóval kemény habot verek. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, aztán óvatosan belekeverem a tojáshabot.

Egy kb. 33x35-ös tepsibe sütőpapírt teszek, ezen szétterítem a tésztát, és magas hőfokon kb, 10 percig sütöm.

A töltelékhez a tejszínt habbá verem. Ezután a túrót összetöröm, hozzáadom a zselatin fixet. Robotgéppel összekeverem, majd a citromhéjat, a cukrot. Jól összedolgozom, végül óvatosan hozzákeverem a tejszínt.
Veszek egy 33x10-es őzgerincformát, és alufóliával kibélelem, ezután a piskótával is óvatosan kibélelem, hogy a kimaradt rész ne törjön le, az lesz az alja.

Utána a túrókrém felét beletöltöm, és erre szorosan egymás után barackokat teszek csíkban, majd a maradék túrót rátöltöm, szépen eldolgozom, ezután betakarom a maradék piskótával. Kicsit magasabb lesz mint a forma, de az nem baj. Folpackkal jó szorosan először oldalról, majd hosszában körbetekerem, és ezután, kb. 3 órára beteszem a hűtőbe.

Minden olyan gyümölccsel elkészíthető, ami dominál a túróval (eper, málna, ribizli). Ilyenkor, persze a neve az adott gyümölcsével módosul.

 

Szólj hozzá!

Címkék: recept sütemény túrós barackos alagút

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr723268863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása