Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Illatos csirkenyársak

2011.07.09. 23:44 :: Eleison Kyra

Itt a szabad tűzön sütögetés ideje. Jöjjön egy olyan recept, amelyet szabadban is megsüthetünk, ám ha erre nincs lehetőség, a konyhában is elkészíthetjük.

Illatos csirkenyársak

 

Hozzávalók 4 személyre: 

8 felső csirkecomb

150g lángolt kolbász

2 gerezd fokhagyma

1 ágacska rozmaring

8-10 zsályalevél

1 ágacska kakukkfű

1 ágacska citromfű

4 evőkanál olaj

1,5 dl félszáraz fehérbor

 

A felső combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágom, kicsontozom, kissé kiverem, besózom. A kolbász héját lehúzom, villával lenyomkodom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a leveleikre szedett, alaposan megmosott, finomra vágott zöldfűszereket, jól összekeverem, és arányosan elosztom a hússzeleteken.

Összegöngyölöm, és kettőt-kettőt hurkapálcával szorosan összetűzök. Bőven megkenem olajjal, alufóliába csomagolom és előmelegített, forró sütőben (220 fokon) 20 percig sütöm, majd fólia nélkül további 10-15 perc alatt piros-ropogósra pirítom.

A sütőedényben visszamaradt pecsenyeléhez öntöm a bort, és összeforralom vele (3-5 perc), majd zsírtalanítom, leszűröm, a felével bevonom a húst, a többit külön tálkában kínálom.

Párolt zöldségek, vegyes saláta illik hozzá.

A nyársakat előre meg lehet párolni, csak a sütést kell időzíteni!

Még finomabb, ha szabad tűzön sütjük. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: recept grill csirkecomb sütés szabadban

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr503053880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása