Itt a szabad tűzön sütögetés ideje. Jöjjön egy olyan recept, amelyet szabadban is megsüthetünk, ám ha erre nincs lehetőség, a konyhában is elkészíthetjük.
Illatos csirkenyársak
Hozzávalók 4 személyre:
8 felső csirkecomb
só
150g lángolt kolbász
2 gerezd fokhagyma
1 ágacska rozmaring
8-10 zsályalevél
1 ágacska kakukkfű
1 ágacska citromfű
4 evőkanál olaj
1,5 dl félszáraz fehérbor
A felső combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágom, kicsontozom, kissé kiverem, besózom. A kolbász héját lehúzom, villával lenyomkodom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a leveleikre szedett, alaposan megmosott, finomra vágott zöldfűszereket, jól összekeverem, és arányosan elosztom a hússzeleteken.
Összegöngyölöm, és kettőt-kettőt hurkapálcával szorosan összetűzök. Bőven megkenem olajjal, alufóliába csomagolom és előmelegített, forró sütőben (220 fokon) 20 percig sütöm, majd fólia nélkül további 10-15 perc alatt piros-ropogósra pirítom.
A sütőedényben visszamaradt pecsenyeléhez öntöm a bort, és összeforralom vele (3-5 perc), majd zsírtalanítom, leszűröm, a felével bevonom a húst, a többit külön tálkában kínálom.
Párolt zöldségek, vegyes saláta illik hozzá.
A nyársakat előre meg lehet párolni, csak a sütést kell időzíteni!
Még finomabb, ha szabad tűzön sütjük.