Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Receptek fehérjenapra

2011.02.22. 06:49 :: Eleison Kyra

Receptek fehérjenapra, innen-onnan

 

Rakott tojás

Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg marha párizsi, 10 dkg baromfi virsli, 2 fej vöröshagyma,
2 dl light tejföl, 20 dkg sovány sajt, olaj a sütéshez

Egy serpenyőbe beleütjük a tojásokat. Amikor kicsit megsültek, rárakjuk a csíkokra szelt párizsit és a virsli karikákat. Rászórjuk a karikára szelt hagymát, leöntjük a zöldfűszeres tejföllel, megszórjuk sajttal, és lefedve készre sütjük.

-------------------------------------------------------

Pulykacsíkok zöldséges ágyon

Egy pulykamellet kb. 2 cm-es csíkokra vágunk, egy kisebb tálban kakukkfüvet, oregánót, bazsalikomot és egy cikk fokhagymát ( nem többet ) pici vizet engedünk hozzá, csak annyit, hogy kenhető legyen a massza, a húsokra kenjük. Egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral, gyengén megkenjük olívaolajjal, ráhelyezzük a csíkokat és átsütjük. Nagy adag vegyes mindent bele salátát készítünk, amit egy nagy tálra halmozunk és erre szedjük rá a kisült csíkokat.

-------------------------------------------------------

Mustáros hús

Hozzávalók:

1 csontozott csirkemell vékonyan szeletelve
1 doboz (250ml) tejszín
só, bors, mustár
tepsi kivajazásához egy kis vaj

A csirkemell darabokat sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, és utána megkenjük vékonyan mustárral. Tepsibe fektetjük, és ráöntjük a tejszínt. Kb. 25 percig közepes fokozaton a sütőben megsütjük. Mustár helyett rokfortot is használhatunk.

 

 

A köret, természetesen minden esetben saláta. Az adagok pedig a leírásban szereplő adagnak feleljenek meg (nem éhezni, de nem is esszük magunkat degeszre :D).

Szólj hozzá!

Címkék: diéta recept 90 napos fehérjenap

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr902678730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása