Gyors és könnyen elkészíthető süti következik.
Joghurttorta
Hozzávalók:
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál forró víz
1 nagy pohár gyümölcsjoghurt
1,5 dl tejföl
1 vaníliáscukor
pici citromlé
reszelt citromhéj
1 dl hideg vízben elkeverek 1 csapott evőkanál zselatint, majd folyamatosan kevergetve felmelegítem. (Forrnia nem szabad.) Utána langyosra hűtöm, ha kihűlt, hozzákeverem a joghurtot.
2,5 dl (hulala) tejszínt 1 zacskó habfixálóval (vagy 2 zacskó habport 3 dl tejjel) felverek és hozzákeverem a zselatinos joghurthoz.
Tortaformát kibélelek először folpackkal, majd babapiskótával, vagy tortalappal, belesimítom a masszát és 2-3 órára hűtőbe teszem.
A babapiskótákat előtte meg lehet mártani tejben, akkor hamarabb megpuhul, de ha egy éjszakára a hűtőben hagyjuk a sütit, akkor anélkül is jó lesz.