A hal egészséges, ezt tudjuk. A férjem kitalálta, hogy együnk kicsit gyakrabban halat, mint eddig. Íme, a mai ebédünk.
Hal zöldségágyon
Hozzávalók:
1 kg tengeri hal
1 hagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 citrom
ételízesítő
citromlé
bors
halfűszer
kakukkfű
fehér bor
liszt
vaj
A halat halfűszerrel (vagy egyszerű ételízesítővel) megszórom, citromlével meglocsolom és legalább egy órát hűvös helyen hagyom állni. Közben meg lehet forgatni, ha nem lepi el a citromlé.
A hagymát felkarikázva a római tál aljára terítem, rákarikázok egy paradicsomot, egy paprikát, megszórom borssal, ételízesítővel.
Ráteszem a halat, megborsozom, szórok rá még egy kis halfűszert, rákarikázok 2 citromot (vagy lime-ot) és megszórom még zöldpetrezselyemmel és kakukkfűvel. Mivel egy sorban nem fért el a tálban a hal, így az also sort is fűszereztem és arra is került néhány karika citrom. A zöldfűszer az igazi, nekem most nem volt itthon, így szárított/fagyasztott került rá, de így is jó volt.
Egy kevés fehér bort öntök alá, vajdarabkákat teszek a tetejére. majd lefedve be a sütőbe. Előbb lefedve sütöm, aztán leveszem a tál tetejét, hogy a hal egy kicsit megpirulhasson. Kb. fél óra alatt kész.
A hal kicsit több levet engedett a kellőnél, így a felesleget leöntöttem róla, kihűtve összekevertem egy kis kanál liszttel, majd átforraltam, a végén még egy pici citromlével utánaízesítettem, így szósz is került a halra.
Még mindig tart nálunk a diéta, így karfiol, brokkolit és zöldbabot pároltam meg köretnek mellé.