Bolondos gomba
Hozzávalók:
8 főtt tojás
20 dkg natúr krémsajt
só
őrölt bors
1 kiskanál mustár
csipetnyi porcukor
4 közepes paradicsom
3-4 dkg vaj
A díszítéshez: petrezselyem
A főtt tojások aljából vékonyabb, a tetejükből egy vastagabb lapot levágok. A vékonyabb azért kell, hogy a tálon megüljenek, a vastagabb pedig azért, hogy belsejüket kikaparhassam. A főtt tojássárgáját áttöröm, a krémsajttal simára keverem, sóval, borssal, porcukorral és mustárral pikánsra ízesítem. A paradicsomokat félbevágom, magjait kikaparom, és minden töltött tojásra borítok egyet.
A vajat habosra keverem, majd egy kés hegyével apró pöttyöket teszek a paradicsomkalapok tetejére. Tálra rakom, petrezselyemlevéllel díszítem.