Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Keksz sünik

2010.12.25. 13:44 :: Eleison Kyra

Időm kevés, mint mindig, ezért karácsonykor is a gyorsan elkészíthető sütik kerültek előtérbe. Ez gyorsan kész, finom és mutatós.

 

Keksz  sünik

 

Hozzávalók:

10 dkg margarin

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

kb. 4 dl tej

25 dkg darált háztartási keksz

25 dkg darált dió

10 dkg hosszúkás csíkokra vágott mandula

2 csomag vaníliás cukor

5 evőkanál kristálycukor

 

A kekszet a kétféle cukorral, a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a kakaóporral meg a tejjel összegyúrom.

Akkor jó, ha összeállt, és a cukor is elolvadt benne.

A masszából nedves kézzel kb. 26 db, diónyi nagyságú gömböt formálok, melyeket azután kicsit hosszúkásra, amolyan süni alakúra próbálok alakítani, a lányom segítségével, közben nagyokat nevetve kétbalkezünkön.

A mandulával úgy tűzdelem meg, mintha ezek lennének a süni tüskéi.

2 tábla étcsokit kevés olajjal megolvasztok és bevonom vele a süniket. (Datolyapálcikára szúrtam a süniket és úgy mártogattam a csokiba.)

 

Az eredeti recept szerint elkészíthető úgy is, hogy a süniket meghempergetjük kókuszreszelékben és azután helyezzük el a tüskéket és a szemet.

 

A szemeket lehet felvert tojásfehérjéből, francia drazséból, olvasztott fehér csokoládéból is készíteni. Mi tojásfehérjéből készítettük, a közepére a maradék csokiból raktunk pöttyöt.

 

Forrás: Andi konyhája

Szólj hozzá!

Címkék: recept sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr132538413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása