Guszta
Hozzávalók:
4 szelet sertéshús (de lehet másféle húsból is)
1 fej vöröshagyma
3 tojás
20 dkg gomba
2 db paradicsom
10 dkg zöldborsó
10 dkg kukorica
mustár
ételízesítő
sajt
A kiveregetett és sózott hússzeleteket kevés vajon elősütöm, majd lábasba helyezem. Beterítem karikákra vágott vöröshagymával és paradicsommal. A gombát apróra vágva, a zöldborsóval, kukoricával, kevés mustárral, ételízesítővel hozzáadom. Az egészet fedő alatt puhára párolom, majd ráöntöm az egész tojásokat (kissé felvertem a tojást) és reszelt sajttal meghintem.
Fedő alatt tovább párolom, amíg a tojás meg nem dermed és a sajt rá nem olvad.
A vele főtt zöldségfélék egyben a köret is.
A mennyiségek ízlés szerint változtathatók. A zöldség is lehet bármi más, ki mit szeret (vagy mi van otthon).