Rakott karfiol másképpen
Alcím: kellene valami ebéd holnapra…. Mi van a hűtőben?
Hozzávalók:
fél kg csirkemell
kb. fél kg karfiol
4 db tojás
füstölt sajt
4 dl joghurt
liszt
petrezselyemzöld
szójaszósz
só
bors
majoranna
vaj
A csirkemellet vékonyra felszeletelem (nem klopfoltam ki, de tényleg szép vékonyra sikerült felszeletelnem). Vajon (és pici olajon) kicsit átpirítom. A visszamaradt vajat két csapott evőkanál liszttel megszórom, és picit átpirítom, kevés hideg vízzel felengedem, majd beleszórom a felaprított petrezselyemzöld felét, ízesítem sóval, borssal, majorannával (azért ezzel, mert ez a kedvenc fűszerem), egy teáskanál szójaszósszal. Amikor kicsit kihűlt, belekeverem a két kis doboz natúr joghurtot, és 2-3 evőkanálnyi reszelt sajtot.
A mirelit karfiolt forró vízben megpárolom (a vízbe pici sót és kevés citromlét teszek), majd lecsöpögtetem.
A tojásokat keményre megfőzöm.
Tűzálló tál alját zsemlemorzsával megszórom, ráterítem a hússzeleteket, majd a karfiolt, végül a felszeletelt főtt tojást, majd leöntöm a szósszal, a tetejét megszórom reszelt sajttal és sütőben kb. 45 percet sütöm (amíg a teteje kicsit megpirul). Amikor kész, a maradék petrezselyemzölddel megszórom.
Nagyon finom lett.