A süti tényleg „érdekes”, ahogyan a neve is mutatja, ámde finom.
Az eredeti receptben a mennyiségek csészében voltak megadva, én átkonvertáltam, de csészében is meghagytam.
Épp volt itthon tejszínhab, azzal még meg lehetett kicsit bolondítani.
Ifjú császár, szerintem próbáld ki..... :-)
Érdekes csokitorta
Hozzávalók:
330 gr cukor (1 és ¾ csésze)
170 gr liszt (1,5 csésze)
10 evőkanál kakaópor
3 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál só
1 dl tej (¾ csésze)
100 gr olvasztott vaj (1/2 csésze)
1,5 teáskanál vaníliaaroma
100 gr barna cukor (3/4 csésze)
3 dl meleg víz (1 és ¾ csésze)
A cukor kétharmad részét, a lisztet, a sütőport, 5 evőkanál kakaót és a sót összekeverem. A tejet, a vaníliaaromát és az olvasztott vajat szintén összekeverem, majd a száraz keverékhez adom. Elkeverem és beleöntöm egy kb. 30 x 22 cm-es tepsibe. A maradék kakaót, cukrot és a barna cukrot összekeverem, majd rászórom a tepsiben lévő tésztára. Ráöntöm a meleg vizet. Tilos összekeverni. 165 oC-ra előmelegített sütőben kb. egy órát sütöm.
Nem kell megijedni, hogyha a sütemény alja nem sül meg teljesen. Ez teszi érdekessé és különlegessé.
Forrás: Nők Lapja