Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Receptek keményítő napra

2011.02.22. 22:32 :: Eleison Kyra

Receptek keményítő napra

 

Muszaka hús nélkül

 

1/2 kg krumpli, 1 nagyobb padlizsán, 1 cukkini, 1 kis vöröshagyma, 4-5 paradicsom, só, bors, csipetnyi őrölt fahéj, 1 ek. olívaolaj (a családnak + 1 dl tej, 1 ek. liszt, 5 dkg reszelt sajt).

 

A cukkinit és a padlizsán felét karikára vágjuk, besózzuk, majd mikor már levet ereszt, sütőpapíron sütőbe tesszük, 20-30 percet sütjük.

Közben a maradék padlizsánt felkockázzuk, kis olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadunk 2 felkarikázott paradicsomot, sót, borsot, fahéjat, pörkölt sűrűségűre főzzük.

Egy jénai tál aljára szórjuk a felkarikázott hagymát, rá egy sor karikára vágott krumpli kerül, egy sor cukkini a sütőből, egy sor padlizsán szintén onnan, rá a padlizsánpörkölt, még egy sor krumpli, és a paradicsom. Ha a pörinek nem elég a leve, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és be a sütőbe.

Amíg sül, a családnak elkészítjük a tejben felfőzött lisztből készült besamelt, belekeverjük a reszelt sajtot. Ha a sütőben elkészült az étek, a felére rákenjük a sajtos krémet, visszatoljuk, pirosra sütjük (előre főzött krumplival gyorsabb). Sajnos, a miénk a sajt nélküli rész!

 

------------------------------------------------------

 

Polenta sült zöldségekkel

 

Áztassunk 2 csésze polentát (kukoricadara) 3 csésze vízben 10 percig, majd 3 dl forró sós vízben főzzük meg lassan, kevergetve, majd keverjünk bele egy iciri-piciri vajat. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral (így nem kell kikenni vajjal), öntsük bele a polentát, süssük meg.

Sok mindennel ehető, a recept eredeti leírója sült zöldséggel ajánlja: összekeverve 1 hagyma, 1-2 paprika, 2-3 paradicsom, 1-1 besózott padlizsánt, cukkinit, 1 marék friss bazsalikomot, fokhagymát, pici rozmaringot, oregánót, sót, borsot, összekeverve 1 ek. olivával és zsupsz be a sütőbe.

 

-------------------------------------------------------

 

Vegyes babos chilli

 

konzerv vörösbab (Bonduelle, La Palma, stb.)

Konzerv zöldhüvelyű zöldbab (Bonduelle)

Konzerv vegyes mexikói zöldség

ízlés szerinti arányban (azért jó, ha a vörösbab dominál).

1 fej apróra vágott hagyma

1 pritaminpaprika kis kockákra vágva

1 doboz (1/2 liter) paradicsomszósz (sokféle van)

fűszerezés: só, bors, Tabasco, ízlés szerint

 

A hagymát kevés olajon, kevés vízzel megpároljuk, majd beleöntjük a zöldségeket, rá a paradicsomszószt, fűszerezzük, pár perc alatt összefőzzük.

 

Szólj hozzá!

Címkék: diéta recept 90 napos keményítő nap

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr952681923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása