A családom tagjai nem nagyon szeretik a gesztenyés ételeket – kivéve a gesztenyepürét -, ezért nem szoktam ilyet készíteni, de úgy döntöttem, most karácsonykor kivételt teszek. A férjemnek is ízlett, nemcsak nekem.
Gesztenyés tekercs
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg darált keksz
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
fél rumaroma
1 evõkanál kókuszreszelék
2 kiskanál kakaópor
citromlé
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
fél rumaroma
citromlé
kb. 10 dkg csokoládé a bevonáshoz.
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rumaromával, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozom. Akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne, jól össze kell gyúrni.
A felengedett gesztenyemasszát villával összetöröm és a margarinnal, a cukorral, a rumaromával addig kevergetem, amíg a cukor el nem olvad.
Az eredeti recept írója javaslata szerint pár másodpercre betettem a mikróba, mert így könnyebben elolvadt a cukor és könnyebben össze lehet dolgozni is.
Alufóliát kiterítek, és a kekszmassza felét 20x25-ös téglalappá formálom, nyomkodom. A töltelék felét rásimítom, majd az alufólia segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy készítem el, majd legalább 1 órára hűtőbe teszem. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan bevonom, ecset segítségével.
A cukorból kevesebb is elég, mert kissé édes lett.
Forrás: Andi konyhája