Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Csirkemell őzgerincformában sütve

2010.11.09. 21:40 :: Eleison Kyra

Ez a recept könnyen elkészíthető, finom és mutatós.

 

Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Hozzávalók:

80 dkg csirkemell

20 dkg bacon szalonna

15  dkg reszelt sajt

bors

petrezselyem ízlés szerint

4 evőkanál tejföl

3 evőkanál liszt

tojás

 

3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszává keverek. A húst apróra kockázom és a sajtos-tejfölös masszához adom.

Az őzgerincformát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával és kibélelem szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazom a formába és ráhajtom a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is teszek szalonnacsíkokat,  megkenem a maradék egy evőkanál tejföllel, majd megszórom a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütöm.

Egy sütőpapíros tepsire helyezve sütöm, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítom a formából a sütőpapíros tepsire és addig sütöm még, míg a szalonna egy kicsit meg nem pirul.

 

Forrás: Andi konyhája

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr392437104

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - A MÁRTON LÚDJÁRÓL 2010.11.11. 12:30:40

HAGYMALEVELEK Kedves Öcsém, Kelemen! Remélem, hogy levelem vígságban találja, s ohajtanám: kerüljön estvére libapecsenye az asztalára, mert aki Márton napján libát nem eszik, bizony egész évben éhezik. Vacsorára ludat sütünk mink is jó borsosan, fokha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása