Egy régebbi papírfecnin találtam ezt a receptet. A családomnak ízlett, nekem elsőre nem annyira, de amikor kihűlt, már egész jó volt.
Csokis csemege
Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
2 dl tejszín
20 dkg apróra vágott, félédes csokoládé
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg őrölt dió
3 dl tej
10 dkg liszt
A tejszínt felmelegítem, és mielőtt felforrna, beleteszem a csokoládét. A tűzről levéve addig keverem, amíg a csokoládé elolvad. Ezután hagyom kihűlni.
A vajat a porcukorral habosra keverem és hozzáadom a két tojássárgáját, és krémszerűvé keverem.
Egy másik edényben összekeverem az előzőleg elkészített és lehűtött csokikrém felét a vaníliás cukorral, a őrölt dióval és a tejjel, utána a liszttel együtt a tojásos krémhez adom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, óvatosan a masszához keverem, kivajazott, liszttel meghintett kisebb sütőformába teszem és előmelegített sütőben, közepes fokozaton 35-40 percig sütöm.
Tálaláskor a süti tetejét a maradék csokoládékrémmel kenem meg.
A „csokoládékrém” nekem eléggé folyós lett, valamit biztosan rosszul csináltam, de így is rá lehetett kenni a süti tetejére.