Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Gombaleves

2010.09.26. 22:36 :: Eleison Kyra

Gombaleves

 

Hozzávalók:

30 dkg gomba

vöröshagyma

sárgarépa

petrezselyem

bors

pirospaprika

csipetke

olaj

liszt

 

Egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágok és kevés olajon megfonnyasztom. Megszórom kevés pirospaprikával, majd hozzáadok 30 dkg szeletelt gombát, kockára vágott sárgarépát és petrezselymet és a gomba levében puhára párolom. Ha kevés, kevés vizet még öntök alá.  Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítem.

Megszórom 1 evőkanál liszttel és kevés vízzel először simára keverem, majd felöntöm kb. másfél liter vízzel. Átforralom és belefőzöm a csipetkét. Lehet tejföllel is tálalni, mi anélkül szoktuk.

Szólj hozzá!

Címkék: leves recept

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr932325571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása