A lányom egyik kedvenc sütije.
Csokis madeleine
Hozzávalók:
7,5 dkg margarin
5 dkg étcsokoládé, darabokra törve
7,5 dkg finomliszt
fél evőkanál cukrozatlan kakópor, teaszűrőn átszitálva
2 db tojás
7,5 dkg cukor
a tepsik előkészítéséhez olvasztott, langyos margarin
a tálaláshoz porcukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és a madeleine-tepsik horpadásait kikenjem kevés olvasztott margarinnal. Beteszem a tepsiket a hűtőbe, hogy a margarin megdermedjen a horpadásokban, és haladok tovább az előkészítéssel.
A margarint és a csokit gőz fölött kevergetve összeolvasztom, majd félreteszem kihűlni. A lisztet és a kakaóport összekeverem, és magam mellé készítem.
Ezután megcsinálom a tésztát. A tojásokat robotgéppel nagyon alaposan összehabosítom a cukorral, ami azt jelenti, hogy legalább 7-8 percig járatom a gépet, hogy sűrű és habos masszát kapjunk. Ha ez megvan, fakanállal apránként beleforgatom a kakós lisztet, majd a kihűlt, vajas csokit.
Az elkészült tésztát kiadagolom a madeleine-tepsi horpadásaiba, és a sütiket 10-12 perc alatt megsütjöm. Ha kihűltek, porcukorral megszórom őket.
Éppen most sülnek. :D