Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

90 napos diéta

2011.02.21. 22:33 :: Eleison Kyra

Mostanság nagy divatját éli mindenféle diéta. Én is kipróbáltam már sokfélét, ami igazán bevált, évekkel ezelőtt, az a 90 napos diéta volt. Nem koplalós, aránylag jól be lehet tartani. Számomra valóban hatásos volt és az elért súlyomat évekig meg is tudtam tartani. Természetesen, ha már lefogy valaki, akkor is figyelni kell az étkezésére, olyan csodadiéta nincs, amitől lefogysz, és soha nem fogod visszahízni az elvesztett kilókat.

Íme a diéta eredeti leírása (azóta már sokkal engedékenyebbé vált), majd néhány bevált receptet is hozok hozzá.

 

Diéta, amitől megváltozol

A következő diétát amerikai sportorvosok dolgozták ki. Veszélye nincs, még a természetgyógyász is javasolja! Az eredmény 90 nap alatt 15-20 kg, és még a magas vérnyomást is megszünteti! A fogyókúra a felesleges kilók leadása mellett megváltoztatja a szervezet működését, amivel garantálja, hogy a leadott kilók nem jönnek vissza. A fogyókúra 90 napig tart, ez idő alatt 18-25 kilót lehet fogyni. Ha kevesebb kilót kell leadni, a diétát előbb abba lehet hagyni, de a szervezetben nem jön létre a fent említett változás.

A REGGELI minden nap ugyanaz: néhány gyümölcs (2 alma vagy körte, barack vagy egy marék apró gyümölcs.

A diéta során protein-, keményítő-, szénhidrát- és gyümölcsnapok váltakoznak. A sorrendet nem szabad megváltoztatni!


1. nap: Protein-nap
EBÉD: főtt vagy sült hús – 3 szelet (20 dkg)
Hús helyett lehet 3 tojást sülve vagy főve elfogyasztani, vagy esetleg sajtot.
1 szelet kenyér, saláta korlátlan mennyiségben, olaj nélkül.
Ebéd után 2 dl tészta nélküli leves kötelezően meg kell inni!
Tejet, sajtot csak ezen a napon lehet enni.
VACSORA: ugyanaz, mint az ebéd volt, csak leves nélkül. Ügyeljünk arra, hogy ugyanazt együk vacsorára is, amit ebédre ettünk.


2. nap: Keményítő-nap
EBÉD: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab lencse, sárgarépa, burgonya…), kötelezően főzve! Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható!
1 szelet kenyér, saláta ízlés szerint.
VACSORA: ugyanaz, mint az ebéd, csak kisebb mennyiségben.


3. nap: Szénhidrát-nap
EBÉD: Főtt tészta fűszerezve. Ez lehet pizza ketchuppal, spagetti szósszal, vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően).
VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 adag fagyi, és kötelezően 1 szelet főzőcsokoládé!!!


4. nap: Gyümölcs-nap
EBÉD: Bármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.
VACSORA: Bármilyen gyümölcs, minden mennyiségben! :-)

Egyéb tudnivalók:
- A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely mindig a gyümölcsnap után következik, majd a proteinnappal folytatjuk.
- Kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható, cukor és tej nélkül.
- A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig. Ha ebben a 90 napban még 3 kilót leadunk, ez azt jelenti, hogy megtörtént a változás a szervezetben.
- Kicsit komplikáltnak hathat a diéta, de nem az!
- Az étrendben semmit sem szabad átugorni, mert minden élelmiszernek megvan a maga feladata, és a szervezet nem lehet meg nélkülük.
- Nem szokás, hogy reggelire gyümölcsöt együnk, de ebből a szervezet először az integrált cukrot használja fel, amely az idegrendszert táplálja.
- Azok, akik magas vérnyomástól szenvednek, pár hét diéta után akár el is hagyhatják a gyógyszerüket, természetesen orvosi ellenőrzés mellett!

 

Forrás: mindmegette.hu

Szólj hozzá!

Címkék: diéta 90 napos

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr452678371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása