Ez szintén a lányom egyik étele, karácsonykor ez volt az egyik fogás.
Fonott pulyka
Hozzávalók:
pulykamell
bacon szalonna
gyöngyhagyma
tej
fokhagyma (vagy krém)
ételízesítő
vöröshagymakrém
pulyka- vagy szárnyasfűszer
Egy nagy darab pulykamellet hosszú csíkokra vágok. Hármasával összefogom bacon szalonnával és mint a copfot összefonom. Ezeket a fonatokat bepácolom. A páchoz a tejbe teszek ételízesítőt, hagymakrémet, összezúzott fokhagymát vagy fokhagymakrémet, pulykafűszert, vagy ami van otthon. Én most szárnyasfűszert tettem bele. Egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap egy tepsibe fektetem a fonatokat, mellé dobok gyöngyhagymát, kb. 1 dl. vizet, kevés olajat és lefedem fóliával. Sütés közben időnként locsolgatom. Ha puha leveszem a fóliát és megpirítom.
Még minden alkalommal savanyú gyöngyhagymát tettem bele, kicsit leöblítve. Aszalt szilvát is lehet mellé dobni, aki szereti.
Azért kell tejben pácolni, hogy ne legyen száraz a hús. Na és persze, a pác nagyon jó ízt ad neki.
Forrás: Andi konyhája