Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Gombás rolád

2010.10.26. 15:07 :: Eleison Kyra

Gombás rolád

 

Hozzávalók:

30 dkg erdei gomba

6 db tojás

5 dkg liszt

8 dkg sajt

10 dkg vaj

1 dl tejszín

őrölt bors

őrölt kömény

 

A tojások sárgáját elkeverem egy evőkanál tejszínnel, egy evőkanál liszttel, kevés sóval és borssal. A tojások keményre felvert habját hozzáadom, az egészet zsírral kikent tepsibe öntöm és közepes tűzön megsütöm.

A tepsiből kivéve, reszelt sajttal meghintett deszkára helyezem.

Serpenyőben vajon apró kockákra vágott erdei gombát párolok, sót, borsot, őrölt köményt, kevés apróra vágott petrezselymet hintek rá, majd a forró tepsiből kivett masszára kenem.

A masszát összesodrom és felszeletelve, reszelt sajttal meghintve tálalom.

 

Gyorsan elkészül és nagyon finom.

Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr402400520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása