Gombás rolád
Hozzávalók:
30 dkg erdei gomba
6 db tojás
5 dkg liszt
8 dkg sajt
10 dkg vaj
1 dl tejszín
őrölt bors
őrölt kömény
só
A tojások sárgáját elkeverem egy evőkanál tejszínnel, egy evőkanál liszttel, kevés sóval és borssal. A tojások keményre felvert habját hozzáadom, az egészet zsírral kikent tepsibe öntöm és közepes tűzön megsütöm.
A tepsiből kivéve, reszelt sajttal meghintett deszkára helyezem.
Serpenyőben vajon apró kockákra vágott erdei gombát párolok, sót, borsot, őrölt köményt, kevés apróra vágott petrezselymet hintek rá, majd a forró tepsiből kivett masszára kenem.
A masszát összesodrom és felszeletelve, reszelt sajttal meghintve tálalom.
Gyorsan elkészül és nagyon finom.