Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Csokitorta

2010.09.22. 21:41 :: Eleison Kyra

Ez a lányom másik kedvenc sütije. Egy gyerekeknek szóló szakácskönyvből van és már 10 éves korában meg tudta egyedül sütni. :-)

  

Csokitorta

 

Hozzávalók:

15 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

25 dkg cukor

1 teáskanál vaníliás cukor

2 evőkanál kakaó

15 dkg vaj

3 közepes nagyságú tojás

1 dl meleg kávé

2 evőkanál zsemlemorzsa

2-3 evőkanál porcukor

szita, tál, habverő, mérőedény, kerek sütőforma, tejeslábos

 

Elkészítés:

Szitáld a lisztet és a sütőport egy tálba, és jól keverd össze. Melegítsd elő a sütőt. A cukrot a vaníliás cukorral és a kakaóval együtt keverd hozzá a liszthez.
Olvaszd fel a vajat, kicsit hagyd kihűlni, majd szintén keverd a tálba. Ezután először a felvert tojásokat, majd végül a kávét keverd hozzá a tésztához. Szép egyenletesen kend ki vajjal a sütőformát.
Szórd a zsemlemorzsát a formába. Forgasd és rázogasd a formát, amíg a zsemlemorzsa mindenütt meg nem tapad az alján és a falán, majd öntsd ki a felesleget.
Töltsd a tésztát a formába és kb. 40 percig süsd a sütő legfelső részében. Vedd ki a tepsit, és hagyd a tortát még egy darabig a formában állni. Emeld le a formát és borítsd a tortát egy sütőrácsra. Ha már kihűlt, fordítsd át a másik oldalára. Egyenletesen szórd meg porcukorral a tetejét.

 

Megjegyzés:

Előkészítési idő: kb. 20 perc
Sütési idő: kb. 40 perc
 

Szólj hozzá!

Címkék: recept sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr502316448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása