Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Konyhai fortélyok

2010.09.19. 22:16 :: Eleison Kyra

Most nem receptek, jöjjön néhány konyhai fortély:

 

·       Egy csipet cukor fokozza a fűszeres ételek aromáját. Különösen a paradicsom lesz egy kevés cukortól még finomabb.

 

·    Ha a cukor összecsomósodik, a cukorcsomókat mixerben felapríthatjuk. Állítólag ettől még a kések is élesednek.

 

·         Ha a sütemény, kalács tésztája túl édesre sikerül, adjunk hozzá egy teáskanál citromlevet, vagy egy öntet almaecetet. Ez elveszi az édességet, emellett a tészta még friss aromát is kap.

 

·      Az aprósüteményt könnyebb csokoládéval bevonni, ha kötőtűre szúrjuk, vagy villával mártjuk bele a folyékony csokoládéba. Így a máz egyenletesebben oszlik el rajta, azonkívül sokkal tisztábban tudjuk megoldani a mártogatást.

Szólj hozzá!

Címkék: konyhai fortélyok

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr972308751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása