Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Baconos pulykatorta

2010.09.18. 20:38 :: Eleison Kyra

Ezt a receptet is az interneten sikerült találni, aztán a munkahelyen ment körbe. Itthon megcsináltam és ízlett a családnak.

 

Baconos pulykatorta

 

Hozzávalók

80 dkg pulykamell

25 dkg szeletelt baconszalonna

25-30 dkg reszelt sajt

2- 3 db tojás 

liszt

bors

 

A pulykamellet vékonyra felszelem, majd kicsit klopfolom, hogy még vékonyabb legyen. Sózom, borsozom.

Tűzálló tálat vagy tepsit kirakok szeletelt szalonnával. Elkezdem rá rétegezni a húst úgy, hogy a pulykamell szeletet belemártom a lisztbe, a tojásba és a reszelt sajtba. Így rétegezem addig, amíg a hús el nem fogy.

A tetejére is szalonna szeletek teszek. Lefóliázom és kb. 45-50 percig sütöm 180 fokon. Utána leveszem róla a fóliát és megpirítom a szalonnát a tetején.

Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr512306122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása