Gombapuffancs
Hozzávalók:
40 dkg gomba
2 db tojás
1 db zsömle
só
petrezselyemzöld
liszt
zsemlemorzsa
olaj
őrölt bors
majoranna
A megtisztított, megmosott gombát tormareszelőn lereszelem, vagy nagyon apróra összevágom és 4-5 percig állni hagyom, hogy levet eresszen.
Közben a zsömlét beáztatom és jól kicsavarom.
Egy kanálka olajon megpirítok egy kis fej hagymát és egy kávéskanálra való petrezselyemzöldet (azt csak a végén szoktam beletenni, nem pirítani, inkább csak átforgatni az olajon), majd leveszem a tűzről.
Kicsavarom a levéből a gombát, egy tálba téve hozzáadom a zsömlét, a pirított hagymát, a tojások sárgáját, 2 evőkanál zsemlemorzsát és két kávéskanál lisztet. Sózom, borsozom, kis majorannát adok hozzá és a tojásfehérje felvert habját is belekeverem.
Bő, forró olajban kanalanként beleszaggatva piros, ropogós puffancsokat sütök belőle.
Forrón tálalva, burgonyapürével körítve, salátával kiegészítve finom. (Finom az csak úgy, magában is. :D)