Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Gombapuffancs

2010.09.14. 07:49 :: Eleison Kyra

Gombapuffancs

 

Hozzávalók:

40 dkg gomba

2 db tojás

1 db zsömle

petrezselyemzöld

liszt

zsemlemorzsa

olaj

őrölt bors

majoranna

 

A megtisztított, megmosott gombát tormareszelőn lereszelem, vagy nagyon apróra összevágom és 4-5 percig állni hagyom, hogy levet eresszen.

Közben a zsömlét beáztatom és jól kicsavarom.

Egy kanálka olajon megpirítok egy kis fej hagymát és egy kávéskanálra való petrezselyemzöldet (azt csak a végén szoktam beletenni, nem pirítani, inkább csak átforgatni az olajon), majd leveszem a tűzről.

Kicsavarom a levéből a gombát, egy tálba téve hozzáadom a zsömlét, a pirított hagymát, a tojások sárgáját, 2 evőkanál zsemlemorzsát és két kávéskanál lisztet. Sózom, borsozom, kis majorannát adok hozzá és a tojásfehérje felvert habját is belekeverem.

Bő, forró olajban kanalanként beleszaggatva piros, ropogós puffancsokat sütök belőle.

Forrón tálalva, burgonyapürével körítve, salátával kiegészítve finom. (Finom az csak úgy, magában is. :D)

Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr852294731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása