Virslisaláta egyszerűen
Hozzávalók:
4 virsli
1 fej lilahagyma
1 tojás
majonéz
tejföl
mustár
citromlé
cukor
fehérbors
só
A tojást megfőzöm, felszeletelem. A virslit felszeletelem, a hagymát is nagyon vékony csíkokra vágom.
Tartármártást készítek: a majonézt összekeverem a tejföllel, mustárral, citromlével, cukorral, fehérborssal, sóval ízesítem.
Lehet, hogy lustaságból használok kész majonézt, természetesen saját készítésű is lehet: tojássárgájába óvatosan belecsorgatjuk az olajat és jól összekeverjük.
A tartármártásba belerakom a virslit, a hagymát, összekeverem. Belerakom a tojást is, azzal már óvatosabban keverem, hogy ne törjön össze.
Pár órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
A férjem nagyon imádja, én a hagyma miatt nem, de neki elég gyakran elkészítem.