Színes babsaláta
Hozzávalók:
1 fej lilahagyma
1 fehérbab konzerv
1 vörösbab konzerv
zöldbab
2 paradicsom
fél piros színű paprika
fél sárga paprika
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
2 teáskanál vörösborecet
4 evőkanál ketchup
2 evőkanál sűrített paradicsom
vörösbor
majoranna
fehér bors
oregano
őrölt kömény
só
A lilahagymát apróra vágom és kevés olajon megpárolom, majd belerakom a babot. A bab mennyiségileg, fajtában lehet más is, mint a hozzávalókban felsorolt, lényeg, hogy többfélét rakjunk bele. Ízesítem majorannával, fehér borssal, oreganóval, őrölt köménnyel, sóval. Belerakom az összenyomott fokhagymát, a babérlevelet (ezt a végén majd kiveszem), 2 teáskanál vörösborecetet, 2 evőkanál sűrített paradicsomot, majd kevés vörösbort öntök alá és pár percig párolom. Közben lehéjazok két paradicsomot, kockára vágom és a babhoz adom, belerakom a csíkokra vágott fehér és pirospaprikát és a ketchupot.
Melegen finom.
Mivel konzerv babból készül, nem kellene feltétlenül főzni, de nem tudok megenni semmiféle hagymát nyersen és mindenképpen szerettem volna valahogyan belerakni a lilahagymát.