Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Színes babsaláta

2010.09.05. 21:59 :: Eleison Kyra

Színes babsaláta

 

Hozzávalók:

1 fej lilahagyma

1 fehérbab konzerv

1 vörösbab konzerv

zöldbab

2 paradicsom

fél piros színű paprika

fél sárga paprika

2 gerezd fokhagyma

2 babérlevél

2 teáskanál vörösborecet

4 evőkanál ketchup

2 evőkanál sűrített paradicsom

vörösbor

majoranna

fehér bors

oregano

őrölt kömény

 

A lilahagymát apróra vágom és kevés olajon megpárolom, majd belerakom a babot. A bab mennyiségileg, fajtában lehet más is, mint a hozzávalókban felsorolt, lényeg, hogy többfélét rakjunk bele. Ízesítem majorannával, fehér borssal, oreganóval, őrölt köménnyel, sóval. Belerakom az összenyomott fokhagymát, a babérlevelet (ezt a végén majd kiveszem), 2 teáskanál vörösborecetet, 2 evőkanál sűrített paradicsomot, majd kevés vörösbort öntök alá és pár percig párolom. Közben lehéjazok két paradicsomot, kockára vágom és a babhoz adom, belerakom a csíkokra vágott fehér és pirospaprikát és a ketchupot.

Melegen finom. Fokhagymás pirítóst lehet adni hozzá.

 

Mivel konzerv babból készül, nem kellene feltétlenül főzni, de nem tudok megenni semmiféle hagymát nyersen és mindenképpen szerettem volna valahogyan belerakni a lilahagymát.

 

Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr912273953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása