Gondoltuk, kicsit színesítjük az étrendünket, rég készítettem már kacsát, hát most vettünk kacsacombot. Íme az eredeti recept, ami alapján elkészítettem.
Pecsenyekacsa naranccsal
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
10-15 Ráma margarin
2 narancs
fél citrom
só
bors
A kacsát előkészítjük sütésre. Sózzuk, borsozzuk, majd a belső üregét reszelt narancs- és citromhéjjal bedörzsöljük.
Zománctepsiben, margarinnal kekenve, forró sütőben kissé átpirítjuk. Kevés vizet vagy húslevest öntünk alá, letakarva puhára pároljuk. (Nagyon finom ízt kapunk, ha meglocsoljuk vörös borral.)
A narancs és a citrom kinyomott levél teáskanálnyi liszttel elkeverjük. Miután a kacsát kivettük a párolóléből, melegen tartjuk. A pecsenyeléhez hozzáöntjük a narancs elkevert levét, jól kiforraljuk és az előzőleg feldarabolt kacsára locsoljuk. Narancsszeletekkel díszíthetjük.
A recepten annyit változtattam, hogy mivel kacsacombunk volt, a combok külsejét dörzsöltem be a narancs- és citromhéjjal. A vajdarabokat rámorzsoltam a hús tetejére, így tettem be a sütőbe.
Párolt rizs készült hozzá, nagyon finom volt.