Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Az ecet, mint háztartási kincs

2011.02.28. 18:40 :: Eleison Kyra

Az ecet, mint háztartási kincs

 

Univerzális tisztítószer. Vízkőoldó, penészölő, fertőtlenítő. Szőnyegtisztító, rovarirtó, mosószer. Növényápoló és szagtalanító. A véget nem érő felsorolás titka, hogy az ecet mindezt egyszerre tudja.

 

Az ecet az egyik leggyakrabban használt savanyító szer, kiválóan alkalmas saláták, és különböző ételek ízletesebbé tételére. Gyógyító és szépítő hatása is ismeretes, de a legsokoldalúbban háztartásunkban alkalmazható. Hatékony, környezetbarát, természetes és nem utolsósorban költségkímélő megoldás. Az ecetet számos módon felhasználhatjuk.

 

Univerzális tisztítószer

Az élelmiszerekkel érintkező területeket ajánlatosabb ecettel, semmint különböző méregdrága vegyszerekkel tisztítani. A zsíros szennyeződéseket könnyedén eltávolítja, ám foltokat nem hagy maga után, így kiválóan alkalmas a sütőn és konyhapultokon túl, az ablakok, tükrök, vagy akár akváriumok tisztítására is.

 

Növényápoló, szagtalanító, rovarirtó

A tisztításon túl, az ecetet számos egyéb módon is alkalmazhatjuk. Tegyünk egy liternyi locsolóvízhez egy evőkanál cukrot és egy evőkanál ecetet, így meghosszabbíthatjuk virágaink életét. A kellemetlen szagok közömbösítéséhez párologtassunk el egy csészényit a csodaszerből a szobában. A hangyák útvonalán elkent ecet pedig nemcsak hatékony, hanem olcsó fegyver lehet.

 

Forrás: napiotthon.hu

Szólj hozzá!

Címkék: konyhai praktikák

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr462699007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása