Egyik ismerősöm egész szakácskönyvet összehozott nem hizlaló, ámde finom ételekből. Ez az egyik.
Csirkemell karfiollal csőben sütve
Hozzávalók:
2 db csirkemell
1 fej karfiol
2 dl tejföl
parmesan sajt
2 tojás
só
bors
citromlé
szerecsendió
A csirkemelleket kb. 2 cm vastag szeletekre vágom, és megszárítom. Megforgatom parmezán sajtban, ezért fontos, hogy jó száraz legyen.
Serpenyőben pirosra sütöm mindkét oldalat, majd amikor kisült, megsózom. Közben a karfiolt nem túl puhára párolom.
Egy tűzálló tálba rétegezem a karfiolt és a csirkemellet. A tetejére karfiol kerüljön.
Leöntöm a következő szósszal: 2 dl tejfölt elkeverek 2 tojással ízesítem sóval, borssal, citromlével, szerecsendióval.
A tetejére lehet még sajtot reszelni. Sütőben pirosra sütöm.