Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Tepertős pogácsa

2010.11.22. 18:33 :: Eleison Kyra

Ez a recept szintén a család kedvencei közé tartozik.

 

Tepertős pogácsa

 

Hozzávalók:

fél kg liszt

3 dkg élesztő

1 dl tejföl

2-3 evőkanál bor

35 dkg darált tepertő

15 dkg vaj vagy margarin

langyos tej

 

Az élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatom, liszttel, sóval, vajjal, tejföllel, borral és a szükséges mennyiségű tejjel rétestésztát gyúrok. Jól kidolgozom, és vékonyra nyújtom. Rákenem a darált tepertőt és az egészet felcsavarom, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítom, felében egymásra hajtva fél óráig langyos helyen pihentetem. Akkor ismét kinyújtom és az előbbi módon felcsavarom. Összesen háromszor nyújtom ki fél órai pihentetéssel. Végül 2 cm-es vastagra kinyújtom, tetejét késsel rács alakban bevagdosom, tojással megkenem, pogácsaformával kiszúrom és élénk tűznél 15 percig sütöm. (A pogácsákat nem szabad lassan sütni, mert kiszáradnak.)

A férjem a nagyobbakat szereti, a lányom a kisebbeket, úgyhogy felét a nagyobb formával, másik felét a kisebbel szoktam kiszúrni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr962466100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása