Ez a recept könnyen elkészíthető, finom és mutatós.
Csirkemell őzgerincformában sütve
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
20 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt
só
bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
tojás
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverek. A húst apróra kockázom és a sajtos-tejfölös masszához adom.
Az őzgerincformát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával és kibélelem szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazom a formába és ráhajtom a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is teszek szalonnacsíkokat, megkenem a maradék egy evőkanál tejföllel, majd megszórom a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütöm.
Egy sütőpapíros tepsire helyezve sütöm, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítom a formából a sütőpapíros tepsire és addig sütöm még, míg a szalonna egy kicsit meg nem pirul.
Forrás: Andi konyhája