Zöldséges rizses csirke
Hozzávalók:
4 csirkecomb
4 csirkeszárny
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 zeller
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg kukorica
1 csomó zöldpetrezselyem
2 evőkanál olaj
60 dkg rizs
só
őrölt fehér bors
kakukkfű
Egy nagyobb lábosban az apróra vágott hagymát megfuttatom az olajon. Belerakom a kettőbe vágott csirkedarabokat és a felszeletelt répát, zellert, gombát. Kis víz hozzáadásával 20 percig párolom. Fűszerezem 1 evőkanál sóval, 1-1 késhegynyi borssal, kakukkfűvel. Hozzáadom a zöldborsót, a kukoricát, a forró vízben megmosott rizst. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Felforralom. Letakarom. Leveszem a tűzről.
30 perc múlva óvatosan megkeverem és megnézem, megpuhult-e a rizs. Ha nem elég puha, kevés vizet adok hozzá, még egyszer felforralom és még 10-15 percig letakarva meleg helyen állni hagyom. Rászórom a nagyon apróra vágott petrezselymet, ha kell, még utánafűszerezem.
Átrakom egy kivajazott tűzálló tálba és amiben fogyasztás előtt átforrósítom. A tűzálló tálban lehet tálalni. Megszórva reszelt sajttal még finomabbá tehetjük.