Kyra konyhája

Recepteket, konyhai és egyéb ötleteket szeretnék összegyűjteni a blogban. Minden recept kipróbált és nem feltétlenül a neve szerinti eredeti - hanem, ahogyan én készítem.

Kommentek

  • Eleison Kyra: @Laci Today: Ha nem okoz nagy fáradtságot, szívesen kipróbálom. Van egy jól bevált receptem, de há... (2010.12.01. 18:44) Joghurttorta

Zöldséges rizses csirke

2010.09.15. 06:37 :: Eleison Kyra

Zöldséges rizses csirke

 

Hozzávalók:

4 csirkecomb

4 csirkeszárny

1 fej vöröshagyma

1 nagyobb sárgarépa

1 szál petrezselyem

1 zeller

10 dkg gomba

10 dkg zöldborsó

10 dkg kukorica

1 csomó zöldpetrezselyem

2 evőkanál olaj

60 dkg rizs

őrölt fehér bors

kakukkfű

 

Egy nagyobb lábosban az apróra vágott hagymát megfuttatom az olajon. Belerakom a kettőbe vágott csirkedarabokat és a felszeletelt répát, zellert, gombát. Kis víz hozzáadásával 20 percig párolom. Fűszerezem 1 evőkanál sóval, 1-1 késhegynyi borssal, kakukkfűvel. Hozzáadom a zöldborsót, a kukoricát, a forró vízben megmosott rizst. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Felforralom. Letakarom. Leveszem a tűzről.

30 perc múlva óvatosan megkeverem és megnézem, megpuhult-e a rizs. Ha nem elég puha, kevés vizet adok hozzá, még egyszer felforralom és még 10-15 percig letakarva meleg helyen állni hagyom. Rászórom a nagyon apróra vágott petrezselymet, ha kell, még utánafűszerezem.

Átrakom egy kivajazott tűzálló tálba és amiben fogyasztás előtt átforrósítom. A tűzálló tálban lehet tálalni. Megszórva reszelt sajttal még finomabbá tehetjük.

 

Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr262297289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása