Ez a recept is a netről való. Jöjjön először az eredeti változat.
Hogy mitől egri…..? Gondolom a bikavértől.
Szűzérme egri módra
Hozzávalók:
1 db szűzpecsenye
1 közepes fej vöröshagyma
10 dkg vaj
1/2 dl konyak
1 dl Egri bikavér
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ketchup
só
bors
petrezselyemzöld
Az enyhén kiklopfolt szűzérméket megsózom, a vaj felén félig átsütöm, a konyakkal meglocsolom, meggyújtom. A vaj másik felén az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, a borral felöntve fedő alatt 1-2 percig párolom. Hozzáadom a mustárt, a ketchupot, végül a húst is. Néhány percig még főzöm, frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel megszórom. Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával tálalom.
Készítés közben némi változtatást eszközöltem: elsősorban azt, hogy karajból készült.
A flambírozás számomra újdonság volt, sosem csináltam még ilyet – úgy gondoltam, nem gond, úgyis másnap terveztük kifesteni a konyhát…… Aztán rájöttem, hogy nem is olyan nagy ördöngösség ez.
Ezen kívül még annyit változtattam, hogy mustárból és ketchupból többet tettem alá – kb. 4 evőkanállal. Én így szeretem.
Aránylag gyorsan el lehet készíteni és finom lett.