Sárgarépás virslisaláta
Hozzávalók:
2 db füstli
3 db bécsi virsli
4 db tojás
1 db sárgarépa
2 db krumpli
kevés füstölt sajt
tejföl
majonéz
mustár
citromlé
só
cukor
fehér bors
Tartármártást készítek: a tejfölt és a majonézt összekeverem, mustárral, citromlével, sóval, cukorral, fehér borssal ízesítem.
A tojásokat keményre főzöm. A sárgarépát sajtreszelőn lereszelem, a tartárhoz keverem. A sajtot is lereszelem, azt is hozzákeverem.
A virsliket karikára, a főtt tojást kis kockákra vágom és belekeverem a mártásba.
A krumplit sütőben megsütöm, a héját leszedem, majd felkockázva azt is a mártásba keverem.
Hűtőben 1-2 órát érlelem, hogy az ízek összeérjenek.
A hagyma természetesen csak miattam maradt ki belőle. Szerintem nagyon finom lett, gyorsan el is fogyott.